Tijd voor gezonde zomerse salades! De temperaturen stijgen, de dagen worden langer en we steken de BBQ weer aan. En daar horen heerlijke, frisse salades bij. Kom je inspiratie tekort? Wij zetten de 8 lekkerste gezonde zomerse salades voor je op een rijtje. 


1. Aardappelsalade met tonijnmayonaise, worteltjes en maïs

Wij zijn gek op aardappelsalades! Ze zijn heerlijk op zomerse dagen of bij de BBQ. En de leftovers kun je lekker als lunch eten de volgende dag. Deze goedgevulde salade met is lekker fris en romig door de tonijnmayonaise.

Gezonde zomerse aardappelsalade


2. Rode pastasalade met rucola en mozzarella
 

Koude pastasalades zijn altijd een hit in de zomer. Populaire recepten zijn pastasalades met tonijn, zalm of kip. Maar deze vega pastasalade met zongedroogde tomaattapenade, paprika en mozzarella gaat ook zeker in de smaak vallen. Wil je een nog gezondere variant? Kies dan voor volkoren pasta!Gezonde zomerse rode pastasalade


3. Frisse rabarber salade met walnoten, necatrine en geitenkaas


Wanneer rabarber in het seizoen is (van april tot half juni) moet je deze gezonde zomerse salade met nectarine en geitenkaas proberen. De friszure smaak van de rabarber is heerlijk in combinatie met de zoete nectarine. Wij zijn fan!


Gezonde zomerse rabarber salade
 

4. Watermeloensalade met feta, tatsoi en munt


Zin in een verfrissende zomerse salade? Watermeloen bestaat voor 95% uit water en is een echte dorstlesser. Lekker voor in je salade op een hete dag. En ken je de Aziatische bladgroente tatsoi al? Het is eigenlijk een soort mini paksoi. Als tatsoi moeilijk vindbaar is, kun je het makkelijk vervangen met spinazie of veldsla.


Gezonde zomerse watermeloensalade
 


5. Pitabroodsalade met muntdressing, kikkererwten, tomaat en komkommer

Heb je ooit wel eens een salade met pitabrood gegeten? Dit recept is geïnspireerd op een Libanese broodsalade, ook wel fattoush genoemd. Er bestaan veel varianten van deze salade. Dit recept met pitabrood, groente, kikkererwten en een frisse muntdressing gaat zeker in de smaak vallen!
 

Zomerse pitabroodsalade

 

6. Linzen-wortelsalade met doperwten en halloumi


Gebakken halloumi... need we say more? Deze grillkaas krijgt door het bakken een krokant korstje en een stevige bite. Heerlijk in een gezonde zomerse salade in combinatie met verse doperwten, wortel en linzen.


Gezonde linzensalade met halloumi


7. Gezonde zomerse salade met couscous, komkommer en warmgerookte zalmsnippers


De lijst is niet compleet zonder een couscoussalade. Couscous is heel voedzaam en maakt de salade niet te zwaar. Precies hoe je het hebben wil in de zomer als je het ons vraagt. Extra lekker met warm gerookte zalmsnippers en een fris citroentje.

Gezonde zomerse salade met couscous
 

8. Bloemkoolsalade met citroen en postelein


Nog een salade met aardappel, maar dan met een twist. Heb je wel eens van postelein gehoord? Dit is vrij onbekende plant en smaakt een beetje pittig, licht zuur en fris. Dit in combinatie met bloemkool, kikkererwten, feta en citroen is perfect voor de warmere dagen.
 Gezonde zomerse salade met postelein

Kun jij wel wat extra hulp gebruiken om lekker in je vel te zitten en jouw persoonlijke doelen te halen? Ontdek nu onze Voel je lekker app en coaching programma