Het kan zijn dat je na het koken nog ingrediënten over hebt, het is natuurlijk erg zonde om die weg te gooien. Daarom delen wij hier een no-waste recept: een koude komkommersoep.

Heb je deze week toevallig komkommer of tomaat over? Dan hebben wij een lekker no-waste recept voor je! Van deze ingredienten kun je namelijk een heerlijke koude soep maken. In Spanje wordt een koude soep van tomaat Gazpacho genoemd. Wij geven een twist aan de soep en maken een koude komkommersoep met tomaat. Lekker voor een warme dag.

Dit heb je nodig voor 2 porties:

- 1 st knoflookteen
- 0.5 st komkommer
- 1 snee brood
- 3 el olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- 150 g tomaten
- 100 ml water
- 2 el azijn

Zo maak je het no-waste recept klaar:

1. Pel de knoflook en pers uit boven een kom. Schil de komkommer en snijd klein. Snijd de helft van het brood in kleine blokjes en houd apart. Trek de rest van het brood in stukjes en doe in een kom. Schenk de olie erover en voeg de knoflook en de komijnpoeder toe. Laat 20 minuten staan en schep af en toe om.
2. Breng een pan water aan de kook. Snijd de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel  20 seconden in het kokend water. Neem eruit en laat even afkoelen. Pel het velletje eraf en snijd de tomaat in kleine stukken.
3. Doe het brood met de olie, tomaat en 3/4 van de komkommer in de blender. Voeg het water, de azijn, peper en zout toe. Pureer alle ingrediënten.
4. Zet de gazpacho nog 1 uur in de koelkast. Serveer met wat komkommerblokjes en brood.

Kun jij wel wat extra hulp gebruiken om lekker in je vel te zitten en jouw persoonlijke doelen te halen? Ontdek nu onze Voel je lekker app en coaching programma