Hopelijk geniet je van het mooie weer en ben je lekker actief bezig! Of je nu op vakantie bent, een picknick plant of bij vrienden langsgaat, het is altijd mogelijk om lekker met de natuur mee te eten. In dit artikel geven we je een paar tips voor tijdens je vakantie. 

1. Kies voor seizoensfruit als snack

Neem altijd seizoensgebonden fruit mee. Denk aan sappige aardbeien in de lente, verfrissende watermeloen in de zomer, knapperige appels in de herfst en zoete mandarijnen in de winter. Seizoensfruit zit boordevol smaak en voedingsstoffen, en het is een gemakkelijke en gezonde snack voor onderweg.

Bio fruit.jpg

2. Bereid je eigen lekkernijen voor de picknick

In plaats van te grijpen naar bewerkte snacks, kun je zelf heerlijke en gezonde picknickgerechten maken. Probeer eens een frisse quinoa-salade met seizoensgroenten, noten en een zelfgemaakte dressing. Of maak volkoren wraps gevuld met hummus, avocado, en rauwkost. Zo weet je precies wat je eet en geniet je van pure, onbewerkte ingrediënten.

Picknick.jpg

3. Maak bewuste keuzes bij vrienden

Als je bij vrienden bent en je hebt geen controle over wat er geserveerd wordt, kies dan bewust. Ga voor de natuurlijke opties zoals verse salades, gegrilde groenten of een stukje vis. Je kunt zelfs aanbieden om iets mee te nemen en te delen, zodat je zeker weet dat er iets gezonds op tafel staat. En wie weet, inspireer je anderen ook om gezonder te eten!

Gezonde bbq.jpg

Wil jij lekkerder in je vel zitten, meer energie of een paar kilo kwijt? Creëer de leefstijl waar jij blij van wordt met de Voel je lekker app en coaching. Ontdek ons aanbod en start direct.