Likeuren

Groenten vormen de basis van een gezond eetpatroon. Onze Belgische Groentekok® Frank Fol heeft maar liefst 51 kooktechnieken van A tot Z op een rijtje gezet in zijn boek De Grote Groentebijbel. Vandaag behandelen we een bijzondere techniek: het maken van groentelikeur.

Kooktechniek Groentelikeur maken

Traditionele likeuren worden vaak gemaakt van fruit of kruiden, maar wist je dat je ook heerlijke likeuren kunt bereiden van groenten? Deze methode uit de 51 kooktechnieken voor groenten is vrij eenvoudig en biedt een andere manier om groenten te gebruiken. Lees hieronder hoe je dat doet!

De techniek:

  1. Zorg ervoor dat de groenten schoon en vrij van vuil zijn. Snijd ze in kleine stukjes voor een betere smaakextractie.
  2. Plaats het mengsel op een donkere plek en laat het twee tot drie weken trekken.
  3. Na de maceratietijd filter je het mengsel en giet je de vloeistof in flessen.
  4. Voor de beste smaak laat je de likeur minimaal drie maanden rijpen.

Mocht je nog meer willen weten over groenten, de technieken en zelfs restaurants kunnen beoordelen. Kijk dan op www.weresmartworld.com. Je kunt hier ook de 51 Kooktechnieken voor groenten vinden.

Wil je genieten van groenterijke recepten? Ekomenu heeft altijd minimaal 80% plantaardige ingrediënten en 200-400 gram groenten per persoon. Ga naar www.ekomenu.be of www.ekomenu.be en kies systematisch de lekkerste recepten met ingrediënten van het seizoen. Je ontvangt van Ekomenu een mooie korting op je eerste box.

*Ga naar de blog over Snijtechnieken voor een stappenplan voor het veilig en effectief snijden van verschillende groenten en informatie over verschillende technieken.